Portfolio

Emblemma espais audiovisuals

Llaut3

Llaüts de l’Ebre

Projecte executiu museogràfic de La Navegació per l’Ebre en un Llagut pel Pla de Dinamització Turística de les Terres de l’Ebre.

Client: Pla de Dinamització Turística de les Terres de l’Ebre

El llagut –una embarcació d’uns dos metres d’ample per un màxim de vint de llargada, capaç de transportar fins a 31 tones- va ser durant força anys, a finals del segle XIX i principis del XX, un dels elements característics del paisatge de les Terres de l’Ebre. En una època de comunicacions precàries, el riu constituïa una de les vies principals de transport de materials. El paper central del llagut en el moviment econòmic d’aquells dies el va convertir no només en protagonista del desenvolupament de la zona, sinó també un referent cultural, del qual encara perduren alguns trets.

El projecte de musealització del llagut, promogut pel Consorci per a l’execució del Pla de dinamització turística de les Terres de l’Ebre, té com a objectiu conservar el llegat patrimonial de l’activitat comercial i econòmica que els llaguts van generar durant diverses dècades, amb la instal·lació de la rèplica adaptada d’una d’aquestes embarcacions, que realitza un recorregut turístic per un tram de la Ribera de l’Ebre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This post is also available in: Espanyol

Emblemma espais audiovisuals